010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Maagperforatie wordt puppy Bully Tank bijna fataal

Hond met buikvliesontsteking

Tank is een tank

De vier maanden oude American Bully Tank heeft zijn naam eer aangedaan. Deze schattige pup kwam eind juni kwispelend de kliniek binnen, maar was ontzettend ziek. Zijn buik werd steeds dikker, hij was slomer dan normaal, braakte en had minder eetlust. Lichamelijk onderzoek wees op uitdroging en er zat veel vocht vast in zijn buik. Toch wist Bully Tank na een ernstig ziekbed op te krabbelen. 

Ernstig ontstoken buikvlies 

Na bloedonderzoek en het afnemen van wat buikvocht wees alles op een buikvliesontsteking. Vermoedelijk ontstaan door een gaatje in de maag of darm. Pup Bully Tank werd meteen aan een infuus met antibioticum gelegd en geopereerd door dierenartsen Lien Desmet en Aldo Gouwerok. 

Maagperforatie hond Bully Tank

Al snel blijkt dat Bully Tanks hele buik onder een groen/bruine substantie zit, afkomstig uit het maag- en darmstelsel. Dit is ook nog gemixt met ontstekingsvocht van een eerdere maagperforatie. Verder is de dunne darm erg ontstoken en in slechte toestand. Het ziet er voor Tank op dat moment niet goed uit. 

Afvoer van vocht

De dierenartsen maken Tanks buik van binnen goed schoon en spoelen zo veel mogelijk afwijkend buikvocht weg. Daarna dichten ze de buikwand weer, op een klein stukje na. Zo kan eventueel resterend ontstekingsvocht zich niet zo snel meer ophopen, maar makkelijk worden afgevoerd. 

Herstellen op de medium care

Op de medium care mag hond Bully Tank bijkomen van zijn zware operatie. Daar houden paraveterinairen hem nauwlettend in de gaten en verschonen iedere dag zijn wond. Hoewel Tank het zwaar heeft, blijft hij desondanks een vrolijke pup, die de artsen en assistenten altijd vrolijk begroet met een lik en een kwispel.

Bully Tank hersteld van zware operatie

Dag na dag voelt Bully Tank zich beter; hij verliest steeds minder buikvocht, heeft meer eetlust en na vijf dagen is de wond zelfs netjes dichtgegroeid. Er is geen ontsteking meer. Vlot daarna kan hij weer lekker naar huis. Nog een paar keer zagen we deze puppy terug voor controle van de wond. Maar toen dat allemaal goed was is hij uit de kliniek ontslagen. Fijn voor Bully Tank, maar de medewerkers van onze kliniek gaan deze positief gestemde doorzetter echt missen!

Neem contact met ons op

Heeft uw hond onverklaarbare klachten? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct naar onze praktijk voor een afspraak direct via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
  • Speciale dierenarts-aan-huis-service
Neem contact met ons op