010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Röntgenfoto van uw hond, kat of ander gezelschapsdier

Radiologie

Röntgenfoto's bij huisdieren

Op de afdeling Radiologie in Dierenziekenhuis Rotterdam kunnen we door middel van stralingen een röntgenfoto maken van een bepaald lichaamsdeel. Er zijn veel verschillende aandoeningen die gediagnosticeerd kunnen worden door middel van radiologisch onderzoek. Contrastvloeistof kan worden gebruikt om beter onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende organen.

Wanneer een röntgenfoto maken?

Bij problemen of breuken in de botten, gewrichten of wervelkolom, maar ook bij ongemakken in de buik zoals blaas- en nierstenen, obstructies door ingeslikte voorwerpen, maagdilataties, milttorsies en tumoren, kan een röntgenfoto de diagnose stellen. Daarnaast kunnen het hart en de longen in beeld worden gebracht, waardoor vocht, een ontsteking of afwijkende vorm kan worden opgespoord. Tijdens de zwangerschap kan door middel van een röntgenfoto een schatting worden gemaakt van het aantal pups of kittens in de buik.

Roesje bij Radiologie

Radiologie is een pijnloze en veilige manier van onderzoeken. Mocht uw dier door pijn of stress niet mee willen of kunnen werken, dan is het soms nodig om een roesje te geven.

Afspraak maken of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken voor radiologisch onderzoek? Neem dan contact met ons op via het getoonde reactieformulier of door direct te bellen naar: 010 - 492 51 51.

Afspraak maken

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op