010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Ingeslikt garen van tong naar anus

Poes Winnie ziek door ingeslikt draad

Het nieuwe jaar begon niet goed voor de Haagse poes Winnie. Ze voelde zich niet lekker, at haast niets en wat ze at spuugde ze snel weer uit. Daardoor viel ze erg af en woog op een gegeven moment nog maar 2,7 kilo. Hoe kwam dat toch? Haar radeloze baasjes brachten Winnie op spreekuur bij dierenarts Lien. 

Draad uit anus poes Winnie knippen

De eigenaren vertelden dat ze een paar keer draad uit de anus hadden weggeknipt. Misschien lagen de klachten aan ingeslikt naaigaren? Dierenarts Lien start meteen een lichamelijk onderzoek. Winnie is flink uitgedroogd en in de buik voelt Lien ook een afwijkende darm die pijnlijk is. Echografie laat vervolgens een gekantelde darm zien met inderdaad..... een draad. Dat zou alles zeker verklaren.

Draad operatief verwijderen

Later op de dag mag Winnie meteen naar de operatietafel van dierenarts Felix. Hij treft de draad door heel haar lichaampje: beginnend bij de tong, door de maag, alle darmen en eindigend in de anus. Door op verschillende plaatsen de darm te openen kan Felix zorgvuldig al het garen verwijderen. Na de ingreep mag Winnie bijkomen onder de warmtelamp op een zacht bedje. Ze blijft een nachtje in de opname, maar de volgende ochtend kan ze weer mee naar huis om te herstellen. Inmiddels gaat het goed met Winnie. Via haar baasjes hoorden we dat ze snel weer kleine beetjes at, goed dronk en ontlaste. Spelen deed ze ook weer, alleen niet meer met naaigaren. Na een maand kwam Winnie op controle; met een halve kilo erbij zag ze er weer goed uit! Ze doet nu alles weer op eigen kracht en we vertrouwen erop dat ze snel helemaal is hersteld.

Neem contact met ons op

Heeft u kat onverklaarbare klachten? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct naar onze praktijk voor een afspraak 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
  • Speciale dierenarts-aan-huis-service
Neem contact met ons op