010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Alvleesklierontsteking bezorgt Juppi acute buikpijn

Alvleesklierontsteking hond

Buikklachten bij teckel Juppi

Teckel Juppi werd in april 2017 naar onze kliniek gebracht. Hij was erg sloom geworden en had een pijnlijke buik. Zijn eigenaar vertelde aan dierenarts Lien Desmet dat dit plotseling was ontstaan. Normaal gesproken was hij een goede eter, maar nu haalde hij zijn neus voor alles op. Ook mocht zijn buik absoluut niet worden aangeraakt.

Bloedonderzoek en echografie hond Juppi

Er werd bij Juppi bloedonderzoek gedaan en een echografie van de buik gemaakt. De combinatie van beide uitslagen wees op pancreatitis: een alvleesklierontsteking. Samen met dierenarts Jaap Vestjens wordt behandeling met vetarme voeding, medicatie en rust gestart. Hij mocht ook even op de medium care blijven om aan te sterken.  Zo snel als de klachten op kwamen zetten, verdwenen ze ook weer.

Oorzaak van pancreatitis bij honden

Pancreatitis kan meerdere oorzaken hebben, maar ligt vaak aan te vet eten. Bij navraag bleek inderdaad dat Juppi geregeld de restjes uit de pan mocht likken. De alvleesklier heeft een belangrijke functie bij het verteren van voedsel en produceert verteringsenzymen voor de dunne darm. Door vet voedsel kunnen deze enzymen te vroeg vrijkomen en de alvleesklier aantasten, waardoor een ontsteking ontstaat.

Behandeling pancreatitis

Een acute alvleesklierontsteking kan bij een snelle en adequate behandeling volledig herstellen. Pancreatitis kan helaas ook chronisch worden, maar met een goed behandelplan en een voedselpatroon met zo min mogelijk vet is er prima mee te leven. En Juppi? Hij is bij zijn ontslag uit ons dierenziekenhuis op een vetarm dieet gezet en het gaat nog steeds erg goed met hem.

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
  • Speciale dierenarts-aan-huis-service
Neem contact met ons op