010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Testen op darmparasieten

Wormen bij katten en honden opsporen met de PetChek

Worminfecties komen veel bij onze huisdieren voor. Aan het dier zelf of aan de ontlasting is dat vrijwel niet te zien. Voor de gezondheid van uw hond, kat én omgeving is het belangrijk dat een besmetting met wormen wordt voorkomen, tijdig wordt opgespoord en vervolgens goed wordt behandeld.

Ontwormen = voorkomen

Om een serieuze wormenbesmetting te voorkomen, laten eigenaren hun huisdieren regelmatig ontwormen. Bijvoorbeeld met een ontwormingstablet, nekdruppels of speciale pasta's. Ons algemene advies is om dit vier keer per jaar te doen. Afhankelijk van de levensstijl en het infectierisico van uw huisdier kan dit ook vaker worden toegepast. De dierenarts overlegt dit graag met u.

PetChek = opsporen

Sinds kort is er een testkit op de markt die het mogelijk maakt om wormen via de ontlasting op te sporen. Hier is maar een klein beetje ontlasting voor nodig. Deze testkit met de naam PetChek kunt u bij ons kopen, waarna u vervolgens wat ontlasting verzamelt in het monster en op de post doet. Wij nemen contact met u op om de uitslag te bespreken en informeren u verder over een eventueel behandelplan.

Wat vinden wij van deze ontwikkeling?

Onze dierenartsen worden erg enthousiast van deze ontwikkeling, omdat het voorkomt dat er onnodig antiparasitaire middelen worden gegeven. Hoewel de bijwerkingen zeldzaam zijn, is het milieuvriendelijker. Door matig gebruik van ontwormingsproducten, komen er minder stoffen in het milieu terecht, die giftig zijn voor insecten.

Beperkingen van deze testmethode

Een kleine kanttekening van deze test is dat de parasiet giardia regelmatig voorkomt, zonder dat het problemen veroorzaakt. De uitslag zal dus snel positief zijn, zonder dat het nodig is om de besmetting te behandelen. Alleen als uw hond of kat klachten heeft of als gezinsleden extra gevoelig zijn voor dergelijke infecties is het nodig om hier iets aan te doen.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over het ontwormen van uw huisdier, onze testkit PetChek of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op