010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Kat Mimi eet purschuim op tijdens verbouwing

Vergiftiging katten

Niet zo lang geleden werd er naar Dierenziekenhuis Rotterdam gebeld door een ongeruste katteneigenaar die midden in een verbouwing zat. Hun kat Mimi was erg nieuwsgierig geweest naar alle werkzaamheden en was in een bolletje zacht purschuim gaan staan. Omdat dit aan haar pootje bleef kleven likte ze het af en at de restjes ook op. Daarom belde de eigenaar direct naar ons op om te vragen hoe ze het beste kon handelen. 

Overleg met Vergiftigingencentrum

Als wij de vraag krijgen of iets giftig is voor een dier, plegen wij eerst overleg met het Vergiftigingencentrum. Het is belangrijk dat wij over de volgende informatie beschikken:

  • Wat is de naam van het vergif?
  • Hoeveel gif is er opgegeten?
  • Hoe laat is het gebeurd?
  • Zijn er al symptomen zichtbaar?

Kat Mimi laten braken 

In de meeste gevallen is het raadzaam om het dier meteen te laten braken, dat was ook bij Mimi het advies. Het beste kan de dierenarts dat opwekken, daarom werd Mimi snel naar onze kliniek gebracht. Daar gaf dierenarts Manon Dolmans haar een injectie met een braakopwekkend middel en na enkele minuten lag het stukje purschuim op de behandeltafel. Mimi kreeg een middeltje om het braken weer te stoppen en kon vervolgens met haar opgeluchte eigenaar weer mee naar huis. 

Direct handelen bij vergiftiging 

Wees als huisdiereigenaar altijd alert op dit soort ongelukjes. Het is belangrijk bij vergiftiging direct in te grijpen, want dan kan het gif nog via braken het lichaam verlaten. Het duurt namelijk twee tot drie uur voor de lichaamsvreemde stof de darmen bereikt. Wordt er te lang gewacht dan bestaat de kans dat de darmen verstoppen en er een spoedoperatie noodzakelijk is.

Neem contact met ons op

Het kan natuurlijk zo zijn dat u het ongelukje niet signaleert. Wanneer uw huisdier slomer wordt en niets binnenhoudt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op