010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Herken en behandel schurft bij cavia's

Cavia Poenya besmet met schurft

Cavia Poenya komt op consult bij dierenarts Felix van Straaten, omdat ze sinds drie weken last heeft van jeuk. Het lijkt steeds erger te worden: ze krabt zichzelf zelfs zo hard, dat ze kaal wordt op de rug. De huid is rood en geirriteerd en de dierenarts ziet korsten en schilfers.

Infectie met schurfmijt

Direct heeft dierenarts Felix van Straaten het vermoeden van een infectie met schurftmijt. Deze mijten zijn met het blote oog niet zichtbaar, dus om het vermoeden te bevestigen wordt er een klein beetje huid afgekrabt. Dit bekijken we vervolgens onder de microscoop, en jawel, daar zijn de boosdoeners!

Hoe besmet een cavia zich met schurft?

Cavia’s kunnen met schurft besmet raken door contact met andere cavia’s. Daarnaast denken we dat besmetting via het hooi ook mogelijk is. Een besmetting hoeft niet altijd direct symptomen te geven. Het kan dus zeker zo zijn dat een cavia die al lang niet bij andere cavia’s heeft gezeten, toch ‘plots’ last krijgt van schurftmijt.

Behandeling schurfmijt

We behandelen Poenya met een pipetje dat tegen de mijt werkt. Daarnaast krijgt ze een jeukstillend zalfje mee om de huid tot rust te brengen. Hopelijk is de cavia snel van de vervelende jeuk af!

Neem contact met ons op

Heeft uw cavia last van schurft of een andere huidaandoening? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
  • Speciale dierenarts-aan-huis-service
Neem contact met ons op