010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Maand van de parasiet

Parasieten voorkomen is beter dan genezen

Warmte brengt vervelende parasieten met zich mee, die het leuk vinden om onze beestjes lastig te vallen. Bestrijden van parasieten bij uw huisdier is beter dan het genezen. Bovendien is april de Maand van de parasiet en ontvangt u 20% korting op antiparasitica wanneer u meedoet aan ons spaarprogramma.

“Voor parasieten geldt altijd: voorkomen is beter dan genezen”

Teken

De kans op tekenbesmetting is het grootst tussen maart en oktober. In deze periode zijn de spinachtige beestjes volop actief en springen zo op uw huisdier, hechten zich vast en zuigen vervolgens hun bloed. Vooral de ziektes die ze met zich meedragen kunnen voor ellende zorgen. Als u een teek ontdekt, moet deze binnen 24 uur verwijderd worden. Dit willen wij uiteraard graag voor u doen. Maar de kans op ziektes is natuurlijk het kleinst als dit alles wordt voorkomen.

De meeste anti-tekenmiddelen pakken ook gelijk vlooien aan. Zo hebben we pipetjes die een maand werken en tabletjes die drie maanden werken. Voor de kat hebben we eventueel ook een pipetje die drie maanden werkt. Bent u bang dat u dit vergeet te herhalen? Daar hebben we uiteraard ook een oplossing voor: de halsband die u 7 tot 8 maanden om kan laten.

Vlooien

Vlooien zijn kleine, bloedzuigende parasieten die vliegensvlug voor een plaag kunnen zorgen. Wanneer een vlo zich vastzuigt, krijgt uw huisdier jeuk en pijn en er kan zelfs een allergische reactie ontstaan. Daarnaast kunnen vlooien ziektekiemen overbrengen als een hond of kat een vlo opeet die eitjes van een worm bij zich draait.

Bij huisdieren die veel buiten komen is het advies om ze altijd te beschermen tegen vlooien. Zo adviseren we om bovengenoemde pipetjes iedere maand toe te dienen, de tabletjes vier keer per jaar en de halsband om de zeven maanden te vervangen. Bij binnenkatten is ons advies om ze ieder half jaar te behandelen. Hebben vlooien de overhand genomen in huis? In dat geval verkopen wij ook een omgevingsspray die de vlooien en larven in huis doodt.

Wormen

Wormen leven in het lichaam van uw hond of kat en nemen de voedingsstoffen op die hij nodig heeft. Doordat de wormen de belangrijke voedingsstoffen opeten, raakt het dier gewicht kwijt, werken zijn organen minder goed en stijgt de kans op ziekte. Via de moeder kan een pup of kitten een worm binnenkrijgen, maar ook door het eten van een besmet dood dier of ontlasting.

Er zijn verschillende soorten wormen. Sommige soorten zijn nagenoeg ongevaarlijk, anderen levensbedreigend. Daarom is het raadzaam om uw huisdier zeker vier keer per jaar te ontwormen. Honden die bijvoorbeeld jagen kunnen het beste nog vaker ontwormd worden. Alleen al om de reden dat vlooien weer wormen bij zich kunnen dragen is het goed om uw dier te ontwormen! Daarnaast is het ook goed voor uw eigen gezondheid en die van uw kinderen. Sommige wormen zijn namelijk overdraagbaar op mensen en daar kunnen ook wij flink ziek van worden. Bij honden en katten is het vaak aan de buitenkant niet direct te zien dat ze een wormbesmetting hebben. Een zware infectie kan naast gewichtsverlies ook klachten als braken en diarree geven. Een ontwormingskuur hebben we in de vorm van de bekende tabletjes, maar we verkopen ook pipetjes.

Vraag om advies aan onze balie

Onze paraveterinairen adviseren u graag over een geïntegreerde aanpak voor uw huisdier! Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct naar onze praktijk voor een afspraak  010 – 492 51 51

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op