010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Weglopen van huis, krolse poezen, gevechten met andere katers en sproeien

Redenen om je kater te castreren

Vorige week kregen kwam de anderhalf jaar oude kater Max op bezoek bij Dierenziekenhuis Rotterdam. Max is niet gecastreerd. Dit wordt ook wel een intacte kater genoemd. Een prachtige verschijning: groot en rood en met het begin van een brede katerkop. Daarbij ook heel lief en nieuwsgierig, hij begon in de spreekkamer gelijk aan een verkenningstocht. Max komt wel buiten maar blijft zover de eigenaar weet in zijn eigen tuin. Toch is het onverstandig om een intacte kater buiten te laten. Als Max nog iets ouder is wordt de kans dat hij wegloopt veel groter.

Katers en krolse poezen

Katers willen graag krolse poezen ontmoeten en laten zich daarbij door een heg of schutting meestal niet tegenhouden. Behalve het feit dat er meer dan genoeg (wilde) katten in Nederland zijn en ongecontroleerde voortplanting niet hoeft te worden aangemoedigd, zijn en nog meer redenen om hiermee niet blij te zijn. Echte katers kunnen zeer grote afstanden lopen om hun doel te bereiken, en die afstand brengt natuurlijk allemaal risico’s met zich mee.

Vechtende katers lopen sneller risico 

Een gevecht tussen katers gaat nooit geheel zonder risico’s. Er schuilt namelijk een nog groter gevaar dan alleen bijtwonden. Ze hebben een sterk verhoogd risico voor het oplopen gevaarlijke infectieziekten. FIV (kattenaids) en FELV (een vorm van leukemie die door een virus wordt veroorzaakt) komen veel voor bij intacte katers dan bij andere katten. Dus hoewel een volwassen kater een glorieus gezicht is leiden ze als ze buiten komen vaak een avontuurlijk, maar gevaarlijk en ook kort(er) leven.

Een sproeiende kater in huis

Katers binnen laten wonen is vaak onverstandig. Ze gaan vaak sproeien in huis met hun zeer stinkende urine. Deze lucht is zelfs onaangenaam als ze netjes op de bak gaan. Dus hoezeer wij vonden dat Max er prachtig uitziet, hebben we toch zijn baasje geadviseerd een afspraak te maken om hem te laten castreren. 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op