010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Een stuk glas verwijderen uit de voetzool

Floor kreeg glas in haar poot tijdens het wandelen

Blog | Geplaatst op 23 mei 2019

Floor is een vrolijke beagle die ineens mank begon te lopen na het wandelen met haar baasje. Ze werd naar Dierenziekenhuis Rotterdam gebracht waar dierenarts Jaap haar kon inspecteren. Tijdens de inspectie viel het op dat er een klein gaatje tussen haar zoolkussens zat. Hij was bang dat er glas in haar pootje zat want als hij met een lampje erop scheen, spiegelde het terug. Jaap kon het glas niet direct verwijderen omdat het glas diep in haar poot zat en pijnlijk was. 

De volgende dag kwam Floor weer naar het Dierenziekenhuis. Ze moest nuchter zijn zodat ze een roesje kon krijgen. Het voetzooltje werd ook lokaal verdoofd. Zoals we al dachten zat er inderdaad wat in haar voetzool, wat kraste bij aanraking met een naald. Nadat we het gaatje groter hadden gemaakt kwam de boosdoener tevoorschijn: een onregelmatig stuk zwart glas, van ongeveer 4x4x2 mm! Hierna hebben we de wond gespoeld en haar pootje verbonden. Met pijnstilling mocht Floortje weer naar huis. Het zal een opluchting voor haar zijn geweest dat de glasscherf uit haar voetje is! 

Vragen of afspraak maken?

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze gediplomeerde paraveterinairen voor advies op maat. Neem contact op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 010 - 492 51 51.

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op