010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Shar-Pei Mayka ondergaat entropion correctie

Entropion operatie bij hond Mayka

Hond Mayka, een Shar-Pei van 1,5 jaar oud, had problemen met haar ogen. Door de vele huidplooien op haar kop krulde haar ooglid naar binnen, waardoor wimperhaartjes irritatie van het hoornvlies veroorzaakten. Bij dit hondenras een bekend aangeboren oogprobleem. Het kan zowel bij het onder- als bovenooglid optreden. Mayka had vooral last van haar onderoogleden. 

Ooglidcorrectie bij hond Mayka

Afgelopen juli werden Mayka’s ogen door dierenarts Shannon van Domburg uitgebreid onderzocht. Ze stelde een ooglidcorrectie voor. Tijdens deze operatie werd bij beide oogleden een klein, halvemaanvormig stukje huid weggehaald, zodat het ooglid niet meer kon omkrullen. Ooglid en wimpers vormden zich daardoor weer in de juiste stand waardoor de irritatie bij Mayka’s ogen uiteindelijk geheel verdween. 

Primair entropion

De aandoening van naar binnen krullende oogleden wordt binnen de diergeneeskunde met entropion aangeduid. Het kan in primaire of secundaire vorm voorkomen. Bij primair entropion gaat het om een aangeboren afwijking die vooral voorkomt bij dieren met een platte snuit en veel huid op de kop. Bij honden komt het vaak voor bij de Shar-Pei, Chow Chow, Pekingees, Bloedhond, Labrador Retriever, Engelse Bulldog en Rottweiler. Bij katten kan de Pers, Maine Coon en Britse Korthaar er last van hebben. 

Secundair entropion

Bij secundair entropion sluiten de oogleden van nature normaal, maar krult het dier ze zelf om als gevolg van een pijnlijke andere oogaandoening. De oorzaak kan bijvoorbeeld een beschadiging aan het hoornvlies zijn. Secundair entropion wordt dan ook op een andere manier behandeld dan de primaire vorm. 

Klachten entropion

Klachten bij entropion zijn knijpen met de ogen, grote tranenvloed, rode ogen, vieze uitvloei uit de ogen en met de poot langs het oog proberen te wrijven. Heeft uw hond of kat last van deze symptomen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 010 – 492 51 51. U kunt ook online een afspraak maken!

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op