Kim Meijer vertelt over haar buitenlandse projecten als dierenarts
Vrijwilligerswerk als dierenarts in het buitenland
Sinds 2014 werk ik regelmatig bij Dierenziekenhuis Rotterdam. Eerst als spoedarts en nu sinds februari werk ik twee vaste dagen per week hier. Het Dierenziekenhuis is een hele fijne praktijk om te werken, een heel fijn team, een leuk patiënte aanbod en gemotiveerde eigenaren. Naast mijn werk bij het Dierenziekenhuis doe ik regelmatig vrijwilligerswerk als dierenarts in het buitenland. Zo ben ik hiervoor in Mexico, Spanje, Costa Rica en Zuid-Afrika geweest.
CLAW
Ik ben drie keer in Johannesburg bij CLAW (Community Led Animal Welfare) geweest, waar ik help bij de enige praktijk die daar zorg biedt aan de dieren in de sloppenwijken. De mensen daar houden heel veel van hun dieren, maar hebben vaak geen geld en/of vervoer om naar de dierenarts te gaan. Zo krijgen we vaak kinderen die 5 kilometer in de brandende zon lopen met hun zieke dier.. Veel van ons werk daar bestaat uit vaccineren (onder andere tegen hondsdolheid), castraties en sterilisaties en we hebben ook een opname voor bijvoorbeeld vergiftige patiëntjes. We hebben daar geen elektriciteit en stromend water, dus opereren doe ik daar met een kampeer hoofdlamp op. Voor veel van deze dieren maakt CLAW het verschil tussen leven of dood.
"Opereren zonder stroom of water"
Vrijwilligerswerk in Australië
Onlangs heb ik twee weken vrijwilligerswerk gedaan in Tasmanië (Australië), daar heb ik met de lokale wilde dieren gewerkt. Het Bonorong Wildlife Hospital is het enige ziekenhuis in Tasmanië wat speciaal voor de wilde dieren is opgericht. We zien veel dieren die aangereden zijn en gelukkig kunnen we er een hoop redden.
Wilde dieren redden in Tasmanië
Lucy de wombat hebben we opgevangen nadat haar moeder was aangereden door een auto en helaas was overleden. Kleine Lucy zat nog in de buidel, maar werd gelukkig gevonden door een voorbijganger. Het gaat nu heel goed met haar! Een van onze andere patiëntjes was een Eastern Quoll, een met uitsterven bedreigde gevlekte buidelmarter. Zij was aangevallen door een hond en heeft daarbij helaas haar staart gebroken (zie röntgenfoto). Zij blijft nu tijdelijk in het ziekenhuis. We hopen dat ze haar staart uiteindelijk weer kan gaan gebruiken, dan kan ze terug naar het wild, anders blijft ze bij ons in de opvang.
Bijzondere patiënten
We behandelen veel vogels, met hersenschuddingen, botbreuken, problemen met de rui etc. Onze leukste patiënt vond ik deze kleine penguin, die een longontsteking had. De meest indrukwekkende patiënt was de Tasmaanse duivel, met uitsterven bedreigd, onder andere door de besmettelijke kanker die ze kunnen krijgen. Deze Tasmaanse duivel was gevonden langs de weg, het is nog een jong diertje, hij had een heftig ontstoken huid. Hij blijft in de opvang tot hij voldoende is opgeknapt en wordt dan hopenlijk weer uitgezet.
Vragen of afspraak maken?
U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze gediplomeerde paraveterinairen voor advies op maat. Neem contact op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 010 - 492 51 51.
Gerelateerde links
Direct contact
Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.