Dierenziekenhuis Rotterdam neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Lees meer...
010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Uw kat laten castreren of steriliseren

Castratie & sterilisatie kat

De stappen van een sterilisatie in beeld

De sterilisatie van een poes is bij ons geen snelle routineklus maar een volwaardige operatie met alle bijbehorende zorg. Bekijk hierboven de stappen van zo’n operatie.

Redenen om een kat te laten castreren/steriliseren

U kunt een afspraak maken met Dierenziekenhuis Rotterdam om uw poes of kater te laten steriliseren of castreren. Naast het voorkomen van voortplanting leest u hier de andere redenen waarom het verstandig is om uw kat te laten behandelen.

Waarom uw poes laten steriliseren?

Poezen hebben pas een eisprong wanneer zij gedekt worden. Worden ze niet gedekt dan blijven ze 3 á 16 dagen krols. 2 tot 3 weken na het eindigen van de krolsheid begint deze opnieuw. Tijdens de krolsheid zullen ze veel klagelijk mauwen kunnen ze in huis sproeien en plassen en vertonen gefrustreerd gedrag.

Minder kans op kanker en tumoren

Poezen die gesteriliseerd zijn hebben 40 tot 60% minder kans om melkklierkanker te krijgen. Ook tumoren aan eierstokken en baarmoeder komen bijna niet meer voor na sterilisatie.

Baarmoederontsteking

Poezen die niet gesteriliseerd zijn kunnen een gevaarlijke baarmoederontsteking oplopen. Na sterilisatie komt dit niet meer voor.

Waarom uw kater laten castreren?

Katers worden bijna altijd gecastreerd omdat zij anders in huis gaan sproeien. Dat is niet hygiënisch en de geur is erg sterk. Er zijn niet gecastreerde katers die niet in huis sproeien maar dat zijn uitzonderingen. Na een castratie zullen katers niet sproeien en zal de sterke katergeur afwezig blijven. Katers die buiten komen zullen minder vechten nadat ze gecastreerd zijn en zullen niet meer voor ongewenste nestjes zorgen bij (zwerf)poezen in de buurt.

Vragen of afspraak maken?

Poezen en katers worden vanaf een leeftijd van 6 maanden geopereerd. Vragen of afspraak maken? Neem dan contact op met Dierenziekenhuis Rotterdam via het getoonde reactieformulier of bel direct: 010 - 492 51 51.

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op