010 - 492 51 51
Mail fb
010 - 492 51 51 Afspraak maken

Reizen met uw huisdier naar het Verenigd Koninkrijk

Brexit en uw huisdier

Bij Dierenziekenhuis Rotterdam komen regelmatig huisdieren op de praktijk die met hun baasjes mee naar het Verenigd Koninkrijk mogen, zoals de knappe hond Ruby (foto) die voor haar verplichte ontworming op de praktijk kwam.

Met uw huisdier naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

De aankomende Brexit zal helaas gevolgen hebben voor het reizen met uw huisdier naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland. De precieze regels zijn nog niet bekend, de verplichte ontworming, chip en rabiësvaccinatie zullen hetzelfde blijven, maar de NVWA verwacht dat het volgende zal veranderen: Na de Brexit zal er zeer waarschijnlijk een bloedtest nodig zijn voordat uw huisdier vanuit het Verenigd Koninkrijk Europa in mag. De test moet aantonen dat uw huisdier voldoende beschermd is tegen rabiës en worden bijgeschreven in het dierenpaspoort door uw dierenarts.

NVWA reizen naar Verenigd Koninkrijk

Waar moet u rekening mee houden?

Let op: Alleen de rabiësvaccinatie zal dan niet meer voldoende zijn.

  • Bloedtest: De test mag op zijn vroegst 30 dagen na het geven van de rabiësvaccinatie worden afgenomen en moet uitgevoerd worden door een erkend laboratorium.
  • Dierenpaspoort: Uw dierenarts moet de test in het paspoort noteren en ondertekenen. Wanneer deze test buiten Europa (dus bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk) gedaan wordt, zal er 3 maanden wachttijd gehanteerd worden. Dit betekent dat uw dier dan pas na 3 maanden weer Europa in mag. Dierenpaspoorten uitgegeven in het Verenigd Koninkrijk zijn straks niet meer geldig in Europa.

Vragen of afspraak maken?

Reist u met uw huisdier naar het Verenigd Koninkrijk, of mocht u dit van plan zijn? Neem dan voor vragen of advies contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct naar: 010 - 492 51 51.

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
010 - 492 51 51.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

 

De beste dierenartsenpraktijk in de regio Rotterdam

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen met meer expertise
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care, alles onder 1 dak
  • Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat
  • Eigen spoeddienst
Neem contact met ons op